Massagebehandling

Fysirugisk massage, hvad er det?

Fysiurgisk massage er klassisk muskelmassage til opspændt og overanstrengt muskulatur. 

Stresset, statisk, for langvarig og/eller hårdt arbejde giver muskelspændinger. Spændinger som f.eks. kan give tennisalbuehold i nakkenhovedpine og snurrende, sovende symptomer ud i arme og hænderiskiassmerterknæproblemer osv. 

Massagen kan helt enkelt gøre en forskel. Massagen skal kunne mærkes, men med stor respekt for klientens smerteoplevelse – ikke for blødt og ikke for hårdt, men indfølende og grundigt. 

Massagen foregår altid med hensyntagen til klientens blufærdighed. 

Man behøver kun at afklæde sig tøjet i det område, der har brug for massage. Kvinder kan beholde BH’en på. Begge køn beholder trusser/underbukser på. Man ligger tildækket på briksen, så det kun er det område der arbejdes på, der er utildækket.

Der er en god varme i rummet, ca. 23 grader og man ligger på et varmetæppe om vinteren – som slukkes for, om man ønsker det.

Massagen kan kombineres på flere måder. Jeg masserer grundigt nakke, skuldre, ryg, balder, ben. Bryst, arme, mave, –  alt efter behovet. Triggerpunkt-massage indgår også. Udover “håndværket” kan der inddrages varmepude til at løsne og lindre muskelspændinger. 

Massagen tilbydes i udgangspunktet i stilhed uden musik. Men musik kan ønskes. 

Resultatet af massage er mærkbart og giver:

  • Afspænding          
  • Øget mobilitet  
  • Stressreduktion 
  • Regenerering 
  • Aktivering af immunforsvaret
  • Reduktion og forebyggelse ift. belastningsskader 
  • Øget oxytocin niveau 

Massage, berøring og varme frigiver mængder af hormonstoffet oxytocin i kroppen. Oxytocin er det hormon, der aktiverer vores ro/hvile tilstand og bevirker at blodtrykket sænkes, smertetolerancen øges og fremmer vores sociale interaktion. 

Hviletilstand forandrer tankevirksomheden, så vi får adgang til vore indre ressourcer og evne til nytænkning.